top of page

Maandelijkse update: groeiend digitaal ecosysteem en roadmap 2024

Het Digitaal Ecosysteem groeit. Om je op de hoogte te houden van de ontwikkelingen geven we je vanaf heden elke maand een update over de laatste ontwikkelingen.

Update Digitaal Ecosysteem!

Degenen die bij onze demo's waren, weten het waarschijnlijk al. We hebben de afgelopen periode veel aandacht besteed aan onze gebruikers. Eind 2023 zijn we gestart met het verzamelen van feedback, en die hebben we gekregen. In de eerste maand van dit jaar zijn we dan ook van start gegaan met het verzamelen en verwerken hiervan.

Deze waardevolle inzichten, gecombineerd met gesprekken met onze partner Rotterdam, hebben het pad voor de roadmap van 2024 bepaald.


Zo gaan we ons in het eerste kwartaal richten op de ontwikkeling van een landingspage voor de gebruikers, en ontwikkelen we analyse-, billing- & paymentmodules.


Binnen het ecosysteem data delen voor duurzaamheidsvraagstukken
We sloten de maand af met een inspirerende sessie in het auditorium van het Rotterdamse Timmerhuis. Marcel Broekhaar van de gemeente Rotterdam heeft een boeiende reeks sprekers samengebracht. Deze sprekers deelden vanuit verschillende perspectieven en initiatieven waarom digitalisering en de digital twin principes zo belangrijk zijn.


Bovendien werd benadrukt dat data delen een cruciale rol speelt in het verkrijgen van beter inzicht in stedelijke vraagstukken. Vanuit Future Insight lieten Margriet Visscher en Marjan Broekhuizen zien hoe het OUP er uit ziet en hoe we de data met elkaar hebben gedeeld op een veilige en verantwoorde manier. Deze succesvolle sessie vormt een opmaat voor verdere samenwerking en het delen van data.

Het belang van data delen: een verbindend digitaal ecosysteem in overheid, non-profit en commerciële sferen

De behoefte en noodzaak om data te delen speelt veel breder. Binnen overheden en non-profit instellingen maar ook voor commerciële organisaties en de combinatie tussen die twee. We zien dat het Digitaal Ecosysteem de verbindende rol kan spelen. Niet alleen wij maar ook andere organisaties zien dit en weten ons te vinden. In de komende tijd hopen we hierover meer te kunnen delen.


Ben jij benieuwd naar wat het Digitaal Ecosysteem voor jou kan betekenen? Wil je deelnemen aan een usecase?
 


Comments


bottom of page